5 tips om geld te besparen in het voortraject

maarten de regt 5 tipsdiverse projectvoorstellen & pitches voor verschillende opdrachtgevers (2010 | 2013)

Tip 1  Bedenk slimme plattegronden.

Maak slimme plattegronden die passen bij uw organisatie.  Te vaak zie ik plattegronden die qua logistiek, functionaliteit en gebruik niet goed in elkaar steken. Te ruim van opzet en te weinig voorstellen voor multifunctioneel ruimte gebruik. Een gemiste kans, vierkante meters die allemaal betaald moeten worden en veel nuttiger kunnen worden ingezet.

Tip 2  Maak looplijnen visueel

Maak het relatieschema visueel en kies de beste optie. Door  3D te denken en 3D plattegronden te presenteren worden de looplijnen en relaties tussen de afdelingen inzichtelijk. Medewerkers zullen prettiger, efficiënter en doelmatiger kunnen werken in goed georganiseerde inrichting.

Tip 3  Denk mee 

Als interieurarchitect neem je telkens weer een kijkje in de keuken van een organisatie. Daarom is het van belang niet alleen de grote lijn vast te houden, maar ook medewerkers mee te laten denken in het  ontwerptraject.  Zo voorkom je dat interieurs worden ontworpen die ze helemaal niet ‘willen’.  De juiste timing wie van de gebruikers en op welke moment in het ontwerpproces invloed kan uit oefenen is zeer belangrijk. Door tijdig en goed samen te werken kunnen kosten worden bespaard.

Tip 4 Kies het juiste werkplekconcept

Groei- en krimpbewegingen van organisaties moeten op een eenvoudige manier worden opgevangen. Gebruik een mooie mix van verschillende werkplekken om uw organisatie te ondersteunen.  Activiteit gerelateerd, flexibel en uitbreidbaar.

Tip 5  Stel het  juiste team samen

Emotie is de bepalende factor in alles wat we doen! Hier ligt de grootste kans om als organisatie winst te boeken. Waarde toekennen door middel van vormgeving. Opzoek naar de juiste uitstraling, sfeer en identiteit. Het is natuurlijk mijn stokpaardje. Mijn advies steek veel tijd en energie in de zoektocht naar de juiste ontwerpbureaus. Schrijf een goede pitch uit. Daag ontwerpers uit om uw visie te verwoorden en kies het team dat uw organisatie verder helpt.

de Oostenrijkse kunstenaar Klemens Torggler

 

 

Dit bericht is geplaatst in healing environment. Bookmark de permalink.