Definitieve herbestemming Kapel

Het plan voor de multifunctioneel kapel is door welstand goed gekeurd.

Door het vergroten van de entresol  kunnen grotere groepen vergaderen. Deze ruimte is in de nieuwe situatie akoestisch scheiden, door een bijzonder translucente wand.  Alle faciliteiten pantry’s en sanitaire blokken worden aan de ruimte in stijl toegevoegd.

De eerste fase van de verbouwing voor de kapel, gelegen op het terrein van Zuwe Zorg te Woerden, zal in januari beginnen. Hieronder een aantal interieur en extrieur impressies:

 

 

Deze week start nieuwe paviljoens psychogeriatrie

Deze week is gestart met het boren van de funderingspalen voor 3 paviljoens voor psychogeriatrische bewoners op het terrein van Zuwe Zorg in Woerden. De paviljoens maken onderdeel uit van een totale herontwikkeling van het bestaande complex en zijn ontworpen door EGM architecten. Omwille van het beperken van de kosten voor tijdelijke huisvesting is gekozen voor een zogenaamde “oprolvariant” waardoor er met veel zorg en inventiviteit geschoven wordt met de beschikbare ruimte in de bestaande gebouwen en op het terrein.

Na de nodige interne verbouwingen kon in het voorjaar het eerste deel van het bestaande verpleeghuis gesloopt worden en ontstond er ruimte voor de nieuwe paviljoens, de eerste fase van de nieuwbouw.

In de eindsituatie biedt het centrum plaats aan in totaal circa 125 bewoners, 30 kantoormedewerkers, een kinderdagverblijf en een aantal zorggerelateerde huurders. De duurzaamheidsambitie komt onder andere tot uitdrukking in de toepassing van een WKO-installatie en mos-sedumdaken.De oplevering van de laatste fase is gepland in het voorjaar van 2014. BOAG begeleidt het project namens Zuwe Vastgoed, inclusief directievoering en toezicht.

Dit bericht is geplaatst in healing environment. Bookmark de permalink.